Hulp bij het kiezen van een papiersoort

Een uitstraling van een print product wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van het printsysteem en de passie van ons hardwerkende team. Maar het krijgt pas echt karakter door het gebruik van een passend speciaal soort papier…

Ons webshop assortiment bestaat uit meer dan 20 verschillende papiersoorten en 17 verschillende gramgewichten. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat het moeilijk is om een papierkeuze te maken wanneer de namen van de papiersoorten je al niet zoveel zeggen, laat staan de termen, gestreken, off-white, kraft, etc.

Op deze pagina wordt elke papiersoort uitvoerig beschreven, met daarbij de beschikbare gramgewichten en enkele foto’s van voorbeelden uit de praktijk.

Om de keuze nog makkelijker te maken hebben wij een speciale pagina in het leven geroepen waar onze papiersoorten gefilterd kunnen worden op kleur, gramgewicht, oppervlakte en overige bijzonderheden. Mocht je na het filteren nog steeds geen keuze kunnen maken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer advies.

Ga naar de papierkeuze hulp pagina

Papiersoorten voelen & ruiken…

Wil je alvorens het plaatsen van bijvoorbeeld een bestelling trouwkaarten onze papiersoorten met eigen ogen zien, er aan voelen of misschien wel ruiken? Dan kun je ook ons papiersoortenboekje bestellen. Hierin vind je monsters van al onze papiersoorten met een beknopte beschrijving. Bij bestelling van dit boekje ontvang je een kortingscode die recht geeft op een korting van € 10,- incl. BTW.

bindakote ice white

Papier met een hoogglanzende cast-coated voorzijde

Bindakote Ice White is een stevig stuk wit papier dat aan de voorzijde cast coated is. Dat betekent dat het papier is voorzien van een strijklaag die met behulp van warmte en wrijving gepolijst wordt, waardoor een hoog glanzend en extreem glad resultaat ontstaat. De witte licht gestreken achterzijde is perfect beschrijfbaar.

Bindakote is de perfecte keuze voor hoogwaardige grafische toepassingen en daarom veel ingezet voor zakelijk drukwerk. Wij hebben reeds geweldige ervaringen opgedaan met het creëren van visitekaartjes, cadeaubonnen, wenskaarten en omslagen.

Beschikbare gramgewichten
300 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

bio top 3 next

Ongestreken, chloorvrij en gebroken wit papier

Bio Top 3 Next is een natuurwit, houtvrij, ongestreken premium papier en karton, geproduceerd zonder gebruik van optische witmakers. Het papier is extreem veelzijdig en voldoet aan de hoogste vereisten voor printen. Bio Top 3 Next is FSC-gecertificeerd en draagt het EU-Ecolabel dat als doel heeft om duurzame productie en consumptie te stimuleren.

De off-white kleur van Bio Top 3 Next en de natuurlijke uitstraling vormen een ontwerp element voor de creatieve industrie, het geeft een unieke stijl aan print producten. Wij zetten Bio Top tevens frequent in voor diploma’s, certificaten en rouwdrukwerk.

Beschikbare gramgewichten
160 g/m² | 250 g/m² | 300 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

multiart silk

Gestreken papier met een subtiele glans

Een houtvrij, wit, tweezijdig gestreken papier met een zijdemat oppervlak. Het garandeert een perfecte balans tussen een compromisloze beeldweergave en goede leesbaarheid van de tekst. MultiArt is FSC-gecertificeerd en de lichtere varianten worden door ons onder andere ingezet voor het printen van flyers en posters. De dikste variant leent zich uitstekend voor het maken van entreekaarten en consumptiekaarten met een afscheurstrook.

MultiArt Silk is speciaal ontwikkeld voor digitaal full colour laser printen en zorgt voor haarscherpe afdrukken met een elegante uitstraling. Dit papier leent zich verrassend genoeg prima om beschreven te worden.

Beschikbare gramgewichten
115 g/m² | 130 g/m² | 170 g/m² | 250 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

environment birch

Off-white papier met een klein vezeltje er in

De papiermakers van het in Atlanta gevestigde Neenah Paper zijn volledig toegewijd aan het produceren van premium papiersoorten die voldoen aan de wensen van ontwerpers en gepassioneerde printers als ons.

De Environment papierlijn van Neenah is speciaal ontwikkeld voor projecten die vragen om die karakteristieke ‘kraft’ uitstraling, door een milieubewuste leefstijl geïnspireerd. Environment Birch is FSC gecertificeerd en wordt geproduceerd zonder gebruik te maken van optische witmakers als chloor en bestaat uit minimaal 30% post-consumer gerecycleerde vezels. Ga voor duurzaam met dit papier! De aardse uitstraling van dit karakteristieke papier zetten wij onder andere in voor visitekaartjes, gelegenheidskaarten, wenskaarten en uitnodigingen. De aardse uitstraling heeft dit papier te danken aan de spikkeltjes en vezeltjes die kris kras door het papier zitten.

Beschikbare gramgewichten
270 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

fOCUSCARD LINNENPERSING

Glad natuurkarton met een tweezijdige linnenpersing

FocusCard High White Linnenpersing is een houtvrij glad natuurkarton met aan beide zijden een hele fraaie linnenpersing. Het is hoogwit en heeft een hoge opaciteit en stijfheid.

De linnenpersing komt tot uiting in een heel fraai rasterpatroon dat elke print opdracht een luxueuze uitstraling geeft. De kleur van FocusCard Linnenpersing wordt door de fabrikant omschreven als High White maar valt in de praktijk iets minder wit uit dan standaard papier met de hoogste witheidsklasse. Dat is een factor om rekening mee te houden in je ontwerp.

 

Beschikbare gramgewichten
300 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

fuego felt

Ongestreken papier met een voelbare wolkstructuur

“In onze zoektocht naar een papiersoort voor het creëren van prachtige geboortekaartjes en trouwkaarten zijn wij uiteindelijk verliefd geraakt op het unieke Fuego Felt.”

Fuego Felt is een houtvrij ongestreken stuk papier met een unieke tweezijdige viltmarkering. Doordat deze viltmarkering door middel van een echt vilt op de papiermachine op het papier aangebracht wordt kent Fuego Felt een lichte structuur met een zacht haptische sensatie. Dit karakteristieke papier zetten wij ook veelvuldig in voor visitekaartjes en hangtags.

De voelbare wolkstructuur is het nadrukkelijkst aanwezig aan de voorzijde van dit papier. De achterzijde heeft een egaler oppervlak

Beschikbare gramgewichten
320 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

Gmund Original vergé blanc

Ongestreken houtvrije papiersoort met een gevergeerd oppervlak

Gmund Original Vergé is zoals de naam al zegt een houtvrije papiersoort met een gevergeerd oppervlak. Het is ongestreken en daardoor enigszins beschrijfbaar. Het ongelijke oppervlak van deze papiersoort voegt absolute pracht en verfijnde klasse toe aan diverse print producten. Omdat het is gemaakt met 10% katoen voor een fysiek aantrekkelijk en luxueus zacht gevoel, is Original Gmund Vergé tegelijkertijd sterk en stevig. Original Gmund Vergé leent zich uitstekend voor visitekaartjes en alle soorten gelegenheidskaarten, zoals; trouwkaarten en geboortekaartjes.

Dit gevergeerde papier heeft een bepaalde looprichting die afhankelijk van het formaat print product over de lengte of over de breedte kan lopen. Naar wens kan hier ook rekening mee gehouden worden. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Beschikbare gramgewichten
300 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

kalkpapier glama transparant

Doorschijnend kalkpapier met een softe touch

Het transparante Glama is een houtvrij, wit, tekst- en omslagpapier. Dit gladde, maar ook zachte papier is enkelzijdig full colour te bedrukken en schoon te snijden naar elk gewenst formaat tot en met DIN A4 (210 x 297 mm). Kalkpapier is daarnaast geschikt om te beschrijven met pen, inkt en markeerstift. Het zachte oppervlak van dit papier is bestand tegen krassen.

Het bedrukken van kalkpapier zorgt voor een creatieve impuls aan alle soorten gelegenheidskaarten. Gebruik het bijvoorbeeld als een inlegvel of omslag voor een uitnodiging of voor een wikkel om een geboortekaartje.

Van bedrukt kalkpapier kunnen wij ook hanglabels maken. Deze kun je naar wens laten voorzien van bewerkte hoeken en een ophangoog. Dit speciale print product kan diverse functies vervullen in de horeca en detailhandel.

Beschikbare gramgewichten
110 g/m² | 170 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

kraftpak

Donkerbruin kraft papier van 100% gerecycled materiaal

Met Kraftpak krijgen print producten een natuurlijke look en feel. Dit ongestreken en ongebleekte donkerbruine kraft karton is een opvolger van de papiersoort Foldkraft, welke wij jarenlang in ons assortiment hebben gehad. Het robuuste en duurzame Kraftpak van het in Georgia (VS) gevestigde Westrock bestaat voor 100% uit zogenaamde virgin fibers en is tevens volledig recyclebaar.

Kenmerkend voor dit pure kraft papier is het egale gladde oppervlak van de voorzijde, de hoge stijfheid en weerstand tegen doorscheuren. Prints ogen netjes op deze perfecte drager voor toner, dat ook nog eens haarscherpe foto’s reproduceert. De achterzijde is tevens perfect bedrukbaar maar kan een licht ander resultaat tonen. Ondanks de donkere kleur van deze papiersoort komen kleuren erg goed tot zijn recht. Desondanks adviseren wij wel om dit papier te kiezen voor ontwerpen die met name uit een logo en tekst elementen bestaan en het gebruik van foto’s te beperken, zoals in de afbeeldingen hiernaast.

Beschikbare gramgewichten
250 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

mondi color copy

Onze standaard ongestreken, hagelwitte en houtvrije papiersoort

Color Copy van papierfabrikant Mondi is al jaren de nummer 1 papiersoort op het gebied van full colour digitaal printen. Dankzij de perfecte witheidsklasse is het bij uitstek het papier voor het exact reproduceren van kleuren. Vanwege het zachte gladde oppervlak en een perfecte witheid leent deze papiersoort zich voor de meest uiteenlopende print producten.

Dit papier wordt door ons onder andere veel ingezet voor het produceren van presentaties, omslagen, visitekaartjes, gelegenheidskaarten en bedrijfsbrochures. De 100 grams variant van Color Copy gebruiken wij overigens standaard voor losbladige print opdrachten.

Beschikbare gramgewichten
100 g/m² | 120 g/m² | 160 g/m² | 250 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

multicard 2s

Tweezijdig dubbelgestreken sulfaatkarton

Het tweezijdig gestreken sulfaatkarton MultiCard 2S kenmerkt zich door een hoge witheid en een egaal silk oppervlak. Dit garandeert een perfecte bedrukbaarheid en een uiterst natuurgetrouwe weergave. MultiCard leent zich uitstekend voor diverse veredelingen, zoals vouwen, stansen, rillen, pregen en lakken. MultiCard is standaard FSC gecertificeerd en voldoet aan het Isega levensmiddelen certificaat.

De keuze om deze papiersoort aan ons assortiment toe te voegen is gemaakt voor het produceren van boekomslagen, menukaarten en standaard visitekaartjes. Inmiddels zetten wij dit veelzijdige papier tevens in voor het maken van tafelstandaarden en alle soorten gelegenheidskaarten zoals uitnodigingen en trouwkaarten.

Beschikbare gramgewichten
300 g/m² | 350 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

natural evolution

Licht gestreken papier met een hoge opdikking

Dit houtvrije, witte en mat-gepigmenteerde papier heeft een hoge opdikking en stijfheid. Daarnaast beschikt het over een hoge opaciteit waardoor het papier ondoorzichtig is. Beide zijden van het opvallende en zachte oppervlak zijn behandeld met een speciale matte coating, die zorgt voor een briljante beeldreproductie die lichtjes schittert wanneer je er schuin op kijkt.

Deze papiersoort ligt wat toepassingen betreft in het verlengde van ons MultiCard 2S papier. Het is uitermate geschikt voor de productie van boekomslagen, menukaarten en visitekaartjes. Vanwege de speciale oppervlaktestructuur en hoge opaciteit leent dit papier zich wat ons betreft geweldig voor gelegenheidskaarten als trouwkaarten en geboortekaartjes, maar ook kalenders en lookbooks.

Beschikbare gramgewichten
320 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

paperwise earth pact natural

Duurzaam papier gemaakt van landbouw afval

PaperWise is een nieuwe generatie milieuvriendelijk sociaal verantwoord papier gemaakt van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. Hiermee wordt een tweede leven gegeven aan landbouwafval, verkleinen we onze ecologische voetafdruk, geven meer waarde aan afvalstoffen en voorkomen we verspilling van waardevolle grondstoffen. De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan dat van papier van bomen en zelfs 29% lager dan recycled papier.

PaperWise heeft een glad oppervlak met een lichte vezel, voelt aan als karton en is perfect te bedrukken met elk ontwerp. Wij helpen jou graag verduurzamen met duurzame print producten en milieuvriendelijke verpakkingen. Door te kiezen voor PaperWise draag je bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en een versterk je een positief bedrijfsimago.

Ga naar de website van paperwise

Beschikbare gramgewichten
295 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

PLANOSUPERIOR

Ongestreken papier met een hoge witheid

PlanoSuperior® is een houtvrij, helderwit, ongestreken papier met een hoge witheid. Het egale doorzicht en hoge opdikking geven het papier een unieke visuele uitstraling waardoor het prima geschikt is voor het drukken van zakelijke documenten zoals brieven, mailingen, formulieren, vouchers en facturen.

PlanoSuperior® is volledig preprint en OCR geschikt.

Beschikbare gramgewichten
90 g/m² | 300 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

Stardream Crystal

Gestreken papier met een parelmoer glinsterend oppervlak

Stardeam van de Amerikaanse papierfabrikant Neenah Paper is een in de massa gekleurde papiersoort die bekend staat om haar creatieve tinten in 30 verschillende kleuren. Het gladde oppervlak van de trendy kleur Digital Crystal heeft een parelmoerkleurige gloed die een stellaire dimensie geeft aan print producten voor diverse doeleinden.

Stardream Digital Crystal is breed inzetbaar. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar papier voor een hip geboortekaartje, een aankondiging voor een bruiloft of een luxe cadeaubon, dan is dit papier met een parelmoer kleurige zachte glinstering een perfecte keuze voor extra intensiteit.

Beschikbare gramgewichten
285 g/m²

Geschikt voor:
Rillen
Vouwen
Perforeren
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding

Synaps xm

Water-, olie-, scheur- en vetbestendig kunststof

Synaps is een synthetische papiersoort van Agfa, één van ‘s werelds toonaangevende bedrijven in de imaging- en informatietechnologie. Het is water- en vetbestendig, scheurt niet en is ook nog eens bestand tegen UV-licht. Eigenschappen waarmee Synaps zich uitstekend leent voor toepassingen in veeleisende buitenomgevingen.

Synaps beschikt over een speciale coating die het een uitstekende bedrukbaarheid bezorgt en het synthetische papier de look-and-feel mee geeft van een echt luxepapier. De toepassingen van dit synthetische papier zijn eindeloos. Een greep uit de mogelijkheden: Menukaarten, placemats, labels, visitekaartjes, plantenkaarten, bewegwijzering, badges, etc.

Beschikbare gramgewichten
200 micron/230 g/m²
250 micron/300 g/m²
300 micron/375 g/m²

Geschikt voor:
Snijplotten
Wire-O spiraalbinding
Waterbestendige toepassingen

teslin

Water- en scheurbestendige kunststof met een mat oppervlak

Onze waterbestendige gevouwen menukaarten worden geprint op een 250 of 290 grams dikke polyethyleen kunststof folie genaamd Teslin. Dit materiaal is volledig water- en scheurbestendig en heeft een mat oppervlak. Dankzij de microporeuze oppervlaktestructuur heeft dit kunststof substraat een perfecte tonerhechting. Prints zijn waterbestendig, ontzettend duurzaam en scheurbestendig.

Print het menu, de dinerkaart of drankenkaart op dit materiaal met een buitengewone duurzaamheid en verbluffend mooi print resultaat. In tegenstelling tot menukaarten met een mat- of glans laminaat afwerking zijn deze menukaarten ook aan de randen bestand tegen water.

Beschikbare gramgewichten
250 g/m²
290 g/m²

Geschikt voor:
Snijploten
Rillen
Vouwen
Wire-O spiraalbinding
Waterbestendige toepassingen

 6,61 excl. BTW -  8,00 incl. BTW

Bestel 1 exemplaar van je print product op een papiersoort naar keuze

Een proefdruk van je ontwerp ontvangen?

Wij begrijpen het volkomen dat je alvorens het plaatsen van een bestelling van bijvoorbeeld 100 menukaarten, graag eerst een kant-en-klare proefdruk onder ogen krijgt.

Zo kun je eens goed bekijken hoe de gekozen papiersoort aanvoelt, hoe de print er op deze papiersoort uit komt en wellicht ben je gewoon nieuwsgierig naar onze printkwaliteit.

Aan de hand van een kant-en-klaar ontwerp bestel je via onze webshop eenvoudig een proefdruk op een papiersoort naar keuze en met de door jouw gewenste afwerkingen.

Bestel een proefdruk van je ontwerp