Nieuwe ril- en snijmachine

Automatische ril- en snijmachine

Wij hebben jaren geworsteld met het vinden van een oplossing voor het plano verzenden van onze tafelstandaarden en tentkaarten, zodat klanten deze zelf in elkaar kunnen zetten. Wat houdt dat überhaupt in, plano verzenden? Een drukwerk product plano leveren wil zeggen dat het product bijvoorbeeld is voorzien van een rillijn ten behoeve van dichtvouwen, maar dat -laten we een trouwkaart als voorbeeld nemen- deze ongevouwen, dus plat geleverd wordt aan de klant.

Bij onze tafelstandaard en tentkaarten hebben wij dit tot op heden niet gedaan omdat deze print producten aan een zijde vastgeplakt dienen te worden met dubbelzijdige tape. Bij onze prisma tafelstandaarden, (dat zijn die driehoeken) leidt dit echter tot enorm veel ruimteverlies bij het inpakken. Om het vastplakken van twee uiteindes van de tafelstandaarden uit het productieproces te halen, hadden wij bedacht om een stans mes op maat te laten ontwikkelen zodat dit print product voortaan in elkaar gevouwen kon worden. Dat is er echter nooit van gekomen, omdat hier een aardig prijskaartje aan hangt.

Automatische ril- en snijmachine

Vanuit het niets kwam er echter een perfecte oplossing op ons pad… In het voorjaar van 2021 hebben wij een volledig automatische ril- en snijmachine toegevoegd aan ons machinepark. Deze machine wordt ook wel een snijplotter genoemd en leent zich uitstekend voor het maken van alle soorten verpakkingen, van popcorn bakjes tot take away doosjes. Maar ook voor stickers met een eigen formaat, of gesneden naar een bepaalde vorm.

Aan de hand van een digitaal stramien kun je deze machine namelijk aansturen om een vorm naar wens uit te snijden en in dezelfde cyclus van rillijnen voorzien ten behoeve van een of meerdere vouwen. Wij kunnen met deze snijplotter papier verwerken tot 350 gram. Voor het snijden van stickers kunnen wij ook gebruik maken van een kiss-cut methode. Dit houdt in dat alleen het zelfklevende deel wordt gesneden.