Waterbestendige gevouwen menukaarten

Menukaarten voor buiten

Als horeca ondernemer herken je het vast wel… Menukaarten op de terrastafels waar het assortiment op wordt aangeprezen worden sneller vies door slechte weersomstandigheden en drank- en etensresten. Een plotselinge regenbui kan zomaar betekenen dat alle menukaarten de prullenbak in kunnen omdat deze niet zo waterbestendig bleken te zijn als werd gedacht.

In de praktijk stuitten wij vaak op een oplossing van andere drukwerkleveranciers in de vorm van gelamineerde menukaarten. In deze variant wordt een menukaart geprint of gedrukt op een circa 200 grams matte papiersoort die aan beide zijdes wordt voorzien van een flinterdun plastic laminaatlaag. Enige tijd zal deze variant zich weten te weren van water en vuil maar op den duur zijn deze menukaarten niet meer aantoonbaar. De menukaarten zijn namelijk niet volledig waterbestendig omdat als gevolg van het schoonsnijden de randen van de gelamineerde menukaart weer open zijn.

Daar hebben wij een andere oplossing voor gevonden

Wij printen menukaarten voor buiten direct op kunststof dat zowel water- als scheurbestendig is. Het wordt door ons specifiek ingezet voor het creëren van duurzame menukaarten voor horeca doeleinden. Deze menukaarten op kunststof printen wij al enige tijd op een hardere variant kunststof genaamd Synaps, maar dit materiaal is er niet voor gemaakt om het te voorzien van een vouw zodat er een drankenkaart gemaakt kan worden die uit meer dan 2 pagina’s bestaat.

Nieuw kunststof folie in ons papierassortiment

Wij hebben onlangs ons ruime papierassortiment uitgebreid met het zogenaamde “polyethyleen folie”. Dit is een kunststof folie met een microporeuze structuur en een perfecte tonerhechting die er voor zorgt dat de print wordt beschermd door een waterbestendige laag. Terraskaarten geprint op dit materiaal kunnen volledig worden blootgesteld aan water zonder het risico te lopen dat deze niet langer bruikbaar zijn. In onze webshop bieden wij 8 verschillende formaten aan met een gevouwen uitvoering, een afwijkend formaat is in overleg ook mogelijk.

Naar de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *