Zwaarder gram gewicht voor het populaire papier Fuego Felt

320 grams fuego felt

Fuego Felt is een van onze populairste papiersoorten. Het wordt voornamelijk gekozen als gewenste papiersoort voor het drukken van geboortekaartjes en trouwkaarten. Daarnaast maken wij van deze papiersoorten regelmatig visitekaartjes en hangtags. Fuego Felt is pakweg drie jaar geleden aan ons papier assortiment toegevoegd in een 260 grams variant. Dat lijkt wat aan de dunne kant voor mooie stevige geboortekaartjes, maar vanwege de geschepte wolkstructuur en de hoge opdikking die het papier zo onderscheidend maakt voelde deze variant veel steviger aan dan andere egale papiersoorten van hetzelfde gramgewicht.

Getagged met Fuego Felt

Wij hebben sinds die tijd niet stil gezeten en printen sindsdien steeds meer op papiersoorten die 300 gram en zwaarder zijn. Dat vergt een iets andere aanpak op print technisch gebied, waarmee ik je hier niet lastig zal vallen. Het belangrijkste van deze ontwikkeling is dat er een wereld van zwaardere gramgewichten voor ons is open gegaan en het toeval wil dat in de tussentijd onze vaste papierleverancier een zwaardere variant van Fuego Felt aan haar assortiment heeft toegevoegd. Voor ons dus geen moment van twijfel en na een week van testen hebben wij afgelopen zomer besloten de 260 grams variant stapsgewijs te vervangen voor de dikkere 320 grams variant.

De 260 grams variant van Fuego Felt wordt de komende weken in al onze print producten vervangen voor de 320 grams variant. Tref je ergens tussen de keuzemogelijkheden nog de lichtere variant aan dan kun je er van uitgaan dat het hoe dan ook op de dikste variant geprint gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *