Hoe maak je een grafisch ontwerp dat printklaar is?

Snel aan de slag met onze Photoshop templates

Sta je op het punt om een geboortekaartje, poster, visitekaartje of een ander print product te ontwerpen?

Dan ben je vast benieuwd hoe je een ontwerp maakt dat het beste printresultaat oplevert. In dit artikel lees je verschillende tips over onder andere het bestandsformaat, de snijmarge en de veilige zone. Liever direct aan de slag? download één van onze Photoshop templates waarmee je direct aan de slag kan.

Bij de webshop van We Love To Print kun je print producten bestellen middels het aanleveren van een kant-en-klaar bestand maar daarnaast helpen we je waar dat kan graag bij de totstandkoming van je ontwerp.

Bij al onze online print producten vindt je daarom een directe link naar een Photoshop template en werktekening van het desbetreffende product.

Photoshop templates bij product beschrijving

Waar moet je zoal op letten bij het ontwerpen van een printproduct?

Bruto bestandsformaat

Het bruto bestandsformaat van een ontwerp is het netto formaat: het formaat nadat het schoongesneden is + de snijmarge. Upload een ontwerp altijd met het bruto formaat.

Snijmarge

Om na het printen een ontwerp schoon te kunnen snijden wordt er aan het netto formaat een snijmarge toegekend. Dit is een gebied van 2 mm aan elke zijde waarin het ontwerp doorloopt.

Veilige zone

Voorkom dat teksten, logo’s of afbeeldingen deels verloren gaan of resulteren in een slordig eindresultaat en plaats deze minimaal 4 millimeter naar binnen te plaatsen in je ontwerp.

De Photoshop templates

Met onze Photoshop templates kun je direct aan de slag om een printklaar bestand te maken.

Klaar met ontwerpen? Sla het dan op als een pdf waarin alle lagen worden samengemolten. Dit doe je door er bij de exporteer opties voor te kiezen om de bewerkingsmogelijkheden uit te schakelen.

De Photoshop bestanden die je kunt downloaden via onze webshop helpen je bij het maken van een printklaar bestand.

Enkele eigenschappen van onze psd’s:

  • Bestanden met de juiste afmetingen
  • Markering van snijmarges en veilige zone*
  • Standaard 300 DPI
  • Bestanden zijn in CMYK modus

Bekijk al onze Photoshop templates op één pagina!

PDF Werktekeningen

Wellicht heb je geen behoefte aan een Photoshop template omdat je bijvoorbeeld ontwerpt in Adobe Indesign of om een andere reden.

Ben je toch benieuwd naar de afmetingen van een bepaald product of de snijmarges die doorgaans in de printbranche gehanteerd worden? Bekijk dan eens onze PDF werktekeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *