Verplichte klantregistratie in de horeca in Nederland

Met het uitbreken van diverse lokale brandhaarden van corona besmettingen, kunnen we concluderen dat het einde van de coronacrisis voorlopig nog niet in zicht is. De constatering van een toename van het aantal besmettingen in Nederland en een soepelere omgang met de zogenaamde ‘coronaregels’ was voor onze overheid voldoende aanleiding om een extra persconferentie te houden. Op deze persconferentie van donderdag 6 augustus jongstleden kondigden Premier Rutte en minister de Jonge nieuwe maatregelen aan. Deze nieuwe maatregelen hebben impact op introducties van studentenverenigingen, reizigers, maar ook weer op de horeca branche.

Naast de vele maatregelen die horeca ondernemers reeds hebben moeten treffen om verspreiding van het hardnekkige coronavirus tegen te gaan komt daar nu namelijk een registratieplicht bij. Vanaf maandag 10 augustus worden horeca ondernemers verplicht om gasten te vragen naam en contactgegevens op een registratieformulier / checklist te noteren ten behoeve van een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD.

Regels omtrent de registratie van gasten

Gasten zijn overigens niet verplicht om deze gegevens in te vullen en mogen ook niet de toegang worden ontzegd indien zij deze gegevens niet achter willen laten. De registratie is dus op vrijwillige basis.

Voor horeca ondernemers betekent dit dat er weer een extra taak bij komt in de, om het zo maar te noemen ‘screening’ van gasten. In het geval dat gasten er geen bezwaar tegen om maken om hun naam en contactgegevens achter te laten, dienen deze voorlopig voor de duur van twee weken maand bewaard te worden. Deze gegevens mogen uitsluitend worden bewaard ten behoeve van een eventueel bron- en contactonderzoek.

Hoe kom ik aan dit registratieformulier?

Belangenbehartiger Koninklijke Horeca Nederland heeft voor horeca ondernemers een registratie formulier ontwikkeld waarop alle noodzakelijke gegevens genoteerd kunnen worden. Dit formulier kan aan gasten bij aankomst overhandigd worden, of op een later moment.

Dit formulier laten drukken?

Dit corona registratieformulier is opgemaakt op het formaat van een ansichtkaart, ofwel DIN A6. Dat is niet handig om zelf te printen, vandaar dat wij de mogelijkheid bieden om deze formulieren te laten drukken vanaf 500 stuks. Daarnaast plakken wij ze per 50 vel in een handig blokje waar ze heel gemakkelijk per vel vanaf gescheurd kunnen worden.

Prijzen & Direct bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *